Visuele educatie op school

Home / Myopie educatie school

Myopie kan ook bij kinderen voorkomen worden en daarom is het belangrijk om dit te integreren in de algemene educatie op school. Wij bij Digithea uit Hasselt, willen scholen, opticiens en oogartsen stimuleren om myopie bij kinderen af te remmen door middel van Visuele Educatie over Visuele Hygiëne. Bovendien ontwikkelden wij een virtualrealityspel om Visuele Educatie op maat van jongeren te doen.

  • Interactief
  • Innovatieve technologieën
  • Meer therapie trouwheid

Hoe myopie-management kan worden geïmplementeerd in de educatie op school

Vroeger waren smartphones nog verboden in zowel de klas als op de speelplaats. Nu gebruiken scholen echter een laptop of tablet om les te geven. Dat is zeker niet bevorderlijk voor myopie bij onder andere kinderen en daarvoor moet een duidelijk plan van educatie komen op school. Zo is er de 20/20-regel waarbij de kinderen of jongeren 20 minuten nabijwerk afwisselen met 20 seconden in de verte kijken. Dit is vooral tijdens de examens belangrijk. Verder kan een school specifiek een aantal dingen introduceren binnen de educatie rond myopie. Zo is er de algemene visuele educatie, waarbij uitgelegd wordt wat wel en niet goed is voor de ogen. Daarnaast is er ook de algemene digitale educatie: hierbij wordt uitgelegd hoe je een smartphone of tablet op een goede manier gebruikt. Buiten deze educatie op school rond myopie is het belangrijk om de jongeren veel tijd buiten te laten spenderen, minstens 2 uur per dag.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag naar de mogelijkheden

Contacteer ons voor meer info

Werkt u op een school of bent u directeur en wilt u meer informatie over de ideeën van ons bedrijf uit Hasselt omtrent educatie over myopie? Of misschien bent u geïnteresseerd in ons virtualrealityspel? Indien dat het geval is, kunt u ons altijd contacteren op het nummer +32 479 288 197, via het e-mailadres info@digithea.eu of via ons online contactformulier.