Virtual reality in de gezondheidszorg

Home / Virtual reality gezondheidszorg

Virtual reality is een handige tool om te gebruiken in de gezondheidszorg en de oplossingen ervan bieden veel kansen. Zo ontwikkelde Digithea, afkomstig uit Hasselt, een VR-spel waarbij de aandacht van jongeren en kinderen gevestigd wordt op de gevaren van overmatig beeldschermgebruik, dat kan leiden tot oogaandoeningen zoals myopie.

  • Interactief en persoonlijk
  • Innovatieve technologieën
  • Trainingen op maat

Virtual reality toepassen in de gezondheidszorg

De oplossingen die virtual reality biedt, kunnen perfect toegepast worden binnen de gezondheidszorg. Zo ontwikkelde ons bedrijf uit Hasselt een VR-spel waarin kinderen en jongeren op 10 minuten informatie krijgen over hoe ze oogproblemen zoals myopie af kunnen remmen of zelfs kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat ze zoveel mogelijk buiten komen en niet steeds voor een beeldscherm zitten. Wist u trouwens dat wij ook trainingen aanbieden in deze virtual reality? Ons doel is om bijziendheid bij jongeren en kinderen te voorkomen en geloven dan ook dat de oplossingen van virtual reality dé toekomst zijn van de gezondheidszorg. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat de huidige behandelmethodes voor myopie niet kunnen slagen zonder een goede therapietrouw. Daarom ontwikkelden wij een interactief spel via virtual reality dat aanvullend met de klassieke behandeling kan gebruikt worden om zo de therapietrouw te vergroten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag naar de mogelijkheden

Ontdek de voordelen van VR

De oplossingen van virtual reality bieden mooie kansen voor de gezondheidszorg, daar zijn wij zeker van. Ontdek daarom snel de vele voordelen van VR door ons gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan zeker contact met ons op via het nummer +32 479 288 197 of via het e-mailadres info@digithea.eu